Mantra Fusion Band je World music bend iz Splita čiji je jedinstveni izraz spoj ili fuzija etno, orijentalne i joga glazbe u kombinaciji s modernim zvukom i aranžmanima.

Bend sačinjava osam glazbenika različitih glazbenih pozadina – klasične, rock, etno i alternativne glazbe koji svi zajedno sviraju preko 15 instrumenata uključujući i one koji se koriste u indijskoj i arapskoj glazbi kao što su sitar, tampura, table, mridanga, harmonij i darbuka u kombinaciji s afričkim bubnjem jembe i klasičnim europskim instrumentima poput violine, klarineta, harmonike, mandoline i akustične gitare. Pjevačica MFB-a je Ines Žižić, bivša pjevačica grupe „Stijene“.

Na koncertima MFB uvijek nastoji ostvariti jedinstvenu fuziju zvuka (korištenjem mnogih instrumenata i vokala) i vizualnog dojma (egzotičnim plesom orijentalnih plesačica i scenografijom posebno pripremljenom za njihove koncerte).

MFB plijeni pozornost energičnim nastupom i nesvakidašnjim atraktivnim imidžom.
Bend kojeg je "Slobodna Dalmacija" prozvala "arhitektima mosta između Istoka i Zapada" postoji već 3 godine i do sada je izveo brojne koncerte u Hrvatskoj i inozemstvu uključujući izvedbe na najpoznatijoj pozornici u Splitu, Peristilu te na Yoga is Music koncertu i Woodstock Festivalu u Poljskoj ...

Ohrabreni prijemom prvog nezavisnog albuma „Orient Bazaar“ i odazivom publike na nastupima, MFB je odlučio snimiti svoju najnoviju pjesmu „Samsara“ u suradnji s Goranom Karanom te promovirati „novu fazu“  na istoimenim koncertnim nastupima „Samsara“ . Također je u planu i suradnja s Mladenom Badovincem iz TBF-a na pjesmi „Haribol“.

Koncerti "Samsara" su osmišljeni kao jedinstveni audiovizualni događaji koji imaju za cilj publiku povesti na putovanje u cjelovito sinestezijsko iskustvo. Kao multimedijalni konceptualni koncert, uključivati će mnoge posebne goste, instrumente, ples, zanimljivu scenografiju i animacije koje će biti izrađene upravo za tu prigodu od strane akademskog slikara i mnogostruko nagrađivanog redatelja animiranih filmova Veljka Popovića.

Splitski koncert će biti izuzetan i po tome što će se na njemu snimati live nosač zvuka i DVD. Želja benda je bila to snimiti upravo u Splitu zajedno s prijateljima, poznanicima, kolegama i svim dragim ljudima koji podržavaju band ove zadnje 3 godine.

Članovi benda:

Ines Žižić (ex „Stijene“) - glavni vokal
Antonija Čelan (profesorica klarineta) - klarinet
Sunčica Dropulić (ex „Tambuu“, profesorica viole) - violina/tribal fusion belly dance
Barbara Gaj - harmonij, vokal
Dario Duišin Džunić - giitara, sitar, harmonika
Mišo Popović (ex „Leut Magnetic“) - tabla, mridanga, darbuka
Veljko Popović (ex „Leut Magnetic“) - perkusije, jembe, mandolina
Bruno Tadej (ex „Tambuu“) - bas gitara


      Guestbook - Ostavite svoj komentar!

design by dharmaWebStudio